Werken bij AKSOS

Stage samenstelpraktijk/MKB-advies

Op zoek naar een stageplek in de Accountancy? 

Kom stagelopen bij AKSOS Accountants! 

AKSOS is een adviesorganisatie van accountants, belastingadviseurs en consultants met 65 medewerkers verdeeld over kantoren in Groningen, Leeuwarden en Zwolle. Wij zijn gespecialiseerd in de financiële dienstverlening van ondernemingen in het MKB. Een goede accountant geeft inzicht in het heden en gunt je een blik op de toekomst. Niet met een glazen bol, maar met data-onderzoek en statistieken. Ervoor zorgen dat de cijfers kloppen – accountancy – is onze basis, maar onze toegevoegde waarde ligt in de daaruit voortvloeiende business consultancy. 

Deze collega's gingen je voor!

Functieomschrijving

Je gaat direct in de praktijk aan de slag, waardoor je als stagiaire voor uiteenlopende en verschillende bedrijven werkt en jij je breed kunt ontwikkelen. Hierdoor kun je het vak echt leren én tegelijkertijd kennis maken met de breed georiënteerde klantenkring van AKSOS. Zo leer je niet alleen alle facetten van het vak kennen, maar maak je ook direct kennis met de belangrijke maatschappelijke rol die je vervult binnen de beroepsgroep 

Binnen jouw functie als Assistent-Accountant houd je je onder andere bezig met het voorbereiden van jaarrekeningen voor onze klanten. Afhankelijk van de complexiteit zul je de werkzaamheden zelfstandig dan wel in teamverband uitvoeren. Je draagt zorg voor de bijbehorende digitale dossiervorming, het voeren van administraties, het maken van journaalposten en het verwerken hiervan in de betreffende administratie. Onze klanten bevinden zich voornamelijk in het MKB-segment, waardoor werkzaamheden divers zijn en je snel verantwoordelijkheid krijgt.  

Wie ben jij?

  • Bezig met een hbo-opleiding in de richting van Accountancy of Bedrijfseconomie;
  • Professioneel kritische houding, integer en ambitieus;
  • Communicatief vaardig, proactief en een echte teamplayer.

Wij bieden jou

  • een stimulerende werkomgeving in een unieke bedrijfscultuur: no-nonsense, open en informeel; 
  • volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en eigen inbreng; 
  • een sterk multidisciplinair team van ervaren accountants en belastingadviseurs: collega’s waarvan je kunt leren en waarmee je kunt sparren. 
  • een vaste stagevergoeding, de juiste begeleiding én de mogelijkheid om mee te kijken met je collega’s van Fiscaal of Assurance;
  • een flexibel sportabonnement met korting, gratis fruit op kantoor én flexibele werktijden.

En nu?

Hebben we jouw interesse gewekt? Neem dan snel contact met ons op en dan plannen we een kennismakingsgesprek in.

Heb je vragen over AKSOS, deze functie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Lex Muntinga of Nadia Oukake van Aksend via onderstaande gegevens.