Werken bij AKSOS

AKSOS professional: Arjan

Maak kennis met Arjan

“De keuze om bij een kleiner accountantskantoor te werken heeft ervoor gezorgd dat de balans nu goed is.”

Arjan aan 't woord

Aan ’t woord: Arjan. Hij is ooit begonnen met een studie accountancy (HBO) aan NHL Stenden. Hij woont in het mooie Fryslân en heeft binnen AKSOS gekozen om zijn eigen pad te bewandelen. Voor hem betekent dat een gevarieerd takenpakket in zowel de controle-, als samenstelpraktijk. Afwisselend werk. Dat vindt hij het leukste. Hij is een echte voetbalman en heeft een groot sociaal netwerk. Zo heeft hij – naast zijn werk – jarenlang als scheidsrechter op het veld gestaan. Hij is enthousiast en behulpzaam. Een echte teamplayer, die houdt van gezelligheid. Toch kan dit je ook opbreken. Tijdens zijn loopbaan kwam hij zichzelf hierin tegen. Benieuwd naar zijn verhaal? Wij stelden hem 11 vragen!

11 vragen aan Arjan:

1: Hoe ben je erachter gekomen dat je de Accountancy in wilde?

“Op de middelbare school vond ik cijfermatige vakken zoals economie, maatschappij en ondernemen interessant. Daar was ik goed in. Ik heb toen allerlei keuzes afgewogen en gekozen voor accountancy, omdat dit een specifiek vak is. Tijdens mijn opleiding accountancy heb ik nog wel eens getwijfeld hoor. De studie was erg theoretisch en sommige vakken – zoals Statistiek en Engels – vond ik niet leuk. Pas tijdens mijn stages begon het echt te leven.”

2: En toen, van de theorie 'het werkveld' in; hoe ging dat?

“Destijds begon ik bij een big four kantoor. Dat vond ik geweldig, want ik kwam overal. Als starter zat ik met volwassenen om tafel en kwam ik binnen bij hele grote klanten. Ik werd in het diepe gegooid en leerde veel. Dat is ook hoe je het werk leert. Je moet veel kilometers maken. Letterlijk én figuurlijk.”

3: Werken, werken, werken... Had je nog wel vrije tijd?

“Ik heb zeven jaar bij een grote organisatie gewerkt en ben toen weggegaan. Dit omdat mijn work-life balance scheef begon te lopen. Ik had een enorm sociaal netwerk en deed eigenlijk alles tegelijk. Ik sprak veel af met vrienden, zat op voetbal, werkte en volgde een studie. Ik vond mijn werk heel erg leuk, waardoor ik er helemaal in op ging. Hierdoor had ik weinig vrije tijd, wat ervoor zorgde dat ik tegen overspannenheid aan zat. Veel van mijn collega’s ervaarden hetzelfde. Op een gegeven moment begon ik mezelf af te vragen – wil ik dit wel?“

4: Als ik het goed begrijp, ging je van een 'big four' naar een big smile?

“Toen heb ik inderdaad gekozen voor een rijk sociaal leven. Het belangrijkste is dat je balans hebt in je leven en kunt genieten van de dingen die jou blij maken. De keuze om bij een kleiner accountantskantoor te werken heeft ervoor gezorgd dat de balans nu goed is.”

5: Hoe ervaar jij de work-life balance in jouw functie bij AKSOS?

“Bij AKSOS heerst een open cultuur. Er zijn korte lijnen en geen functielagen. Hier is altijd alles mogelijk en kan alles worden geregeld. Ik voel me hier prettig, omdat ik mijn loopbaan op mijn eigen manier kan invullen. Dat ik het bijvoorbeeld leuk vind om veel afwisseling – zowel controle als samenstel werkzaamheden – in mijn werk te hebben, betekent niet dat mijn collega dat leuk vindt. Ook dat is helemaal prima.”

6: Wat is het dan precies, dat jij zo leuk vindt om te doen?

“Het mooiste aan mijn werk vind ik de communicatie met de klant. Elke dag is weer anders. Afhankelijk van wie je belt en mailt. Daarnaast krijg ik te maken met verschillende type klanten. Zo werk ik in de profit, non-profit, assurance, samenstel en voor het notariaat.”

7: Hoe ziet jouw werk als algemeen manager assurance en samenstel eruit?

“Ik hou me bezig met het managen van opdrachten in zowel de assurance als non-assurance. Ik voer overleggen met klanten en personeel. Daarnaast houd ik vaktechnische ontwikkelingen in het oog die vervolgens weer intern worden gecommuniceerd. Het grootste deel van de klanten die ik heb zitten in de profit, denk hierbij aan: Museums, festivals, maar ook een stukje non-profit: verenigingen, etc.”

8: Veelzijdige functie, zo te horen. Hoe uit zich dat op de werkvloer?

“Bij AKSOS hanteren we een persoonlijke benadering. Iedereen is anders en wil wat anders. Gezamenlijk kijken we naar ontwikkeling en waar iemand naartoe wil. Dat doel proberen we vervolgens samen te bereiken. We kijken naar wat iemand zelf wil, dus wil je een studie doen? Leuk! Wil je dat niet doen? Ook goed. Niks hoeft en alles mag. Ik vind het heel prettig dat ik hierin mijn steentje kan bijdragen. Daar krijg ik energie van.”

9: Cliché misschien, maar wat wil je in de toekomst gaan doen?

“Ik wil nog bredere kennis opdoen, het leuke contact met klanten onderhouden en meer nieuwe klanten bij de hand nemen. Ik wil ons bestaande klantenpakket verder uitbouwen en me door ontwikkelen als persoon. Ik ben nooit uitgeleerd. Ook op het vlak van communicatie en het managen van een team. Daarnaast hoop ik dat er meer instroom komt van nieuwe medewerkers.”

10: Moeten toekomstige collega's ook een 'bepaald type mens' zijn, of?

“Wij hebben aardig wat collega’s die zeer verschillend zijn. Qua aard en persoonlijkheid. Stille, maar ook extraverte mensen. We hebben ook een leuke mix van jonge enthousiaste mensen die graag de Accountancy in willen. Die dat ook leuk vinden. Voor elke smaak en leeftijdscategorie hebben we mensen en dat is heel fijn samenwerken.”

11: Heb je nog tips voor mensen in de accountancy?

“Zeker. Bewandel je eigen weg. Het belangrijkste is dat je jezelf prettig voelt. Dat je wordt begrepen en er naar je wordt geluisterd. Er moet ruimte zijn om jezelf te kunnen ontplooien. Dat je met je ideeën bij iemand terecht kan. Stel jezelf open. Sla een bepaalde weg in en geniet er ook van. Alles draait om communicatie en onthoud: accountancy is een vak van meters maken. Heb daar ook geduld voor! “

Ook werken bij AKSOS?

Bekijk dan onze actuele vacatures óf stuur een open sollicitatie op. Je bent van harte welkom!

Assistent-accountant Samenstelpraktijk | Groningen

Assistent-accountant Samenstelpraktijk | Groningen

Als assistent-accountant bij AKSOS werk je in de samenstelpraktijk voor veel verschillende klanten.

Senior assistent-accountant controlepraktijk/Assurance | Leeuwarden

Senior assistent-accountant controlepraktijk/Assurance | Leeuwarden

Als senior assistent-accountant heb je een afwisselende functie en verricht je zelfstandig complexe controleopdrachten.

Senior assistent-accountant Samenstelpraktijk | Groningen

Senior assistent-accountant Samenstelpraktijk | Groningen

Heb je al enige ervaring als assistent-accountant in de samenstelpraktijk en wil je graag een…

Meer weten over werken bij AKSOS?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We plannen graag een kennismaking onder het genot van een kopje koffie met je in. Op één van onze locaties, in Groningen, Zwolle óf Leeuwarden.