Werken bij AKSOS

AKSOS werkstudent

Jochem

Maak kennis met..

“Er heerst een gezellige werksfeer en ik kreeg al best snel veel verantwoordelijkheden. Elke keer – nadat ik heb gewerkt – neem ik iets nieuws mee naar huis. Dat vind ik echt leuk. “

Jochem aan 't woord

Aan ’t woord: Jochem. Hij is net klaar met zijn studie Bedrijfskunde (wo) en per februari 2023 begonnen met een master aan de Rijksuniversiteit. Hij woont in Groningen waar hij met volle teugen geniet van het studentenleven. Daarnaast heeft hij ook een nieuwe hobby ontdekt: golfen. Hij was klaar met standaard bijbaantjes en wilde liever een functie die past bij zijn studie. Die baan vond Jochem bij AKSOS. Wil je weten hoe zijn loopbaan er tot nu toe uitziet en welke keuzes hij heeft gemaakt? Wij stelden hem 10 vragen!

10 vragen aan Jochem:

1: Je hebt een studie Bedrijfskunde aan Rijksuniversiteit afgerond. Waarom heb je deze studie gekozen?

“Nou, heel eerlijk gezegd is het een beetje een random keuze geweest. Ik studeerde international business op HBO niveau en was van plan om dat ook op Universiteitsniveau te gaan doen. Dat heb ik ook gedaan, maar toen ben ik na twee maanden toch nog overgestapt naar bedrijfskunde, omdat deze twee studies toch wel heel erg dicht bij elkaar liggen.”

2: Wat fijn dat je nog kon overstappen. Was je blij met je keuze?

“Na een jaar kwam ik er toch achter dat het niet helemaal mijn beste keuze was. Ik had een iets ander beeld van bedrijfskunde dan het eigenlijk is. Ik dacht dat het meer leek op de studie economics & business. Dat is toch nog iets meer economie.”

3: Toch heb je er wel voor gekozen om de studie af te maken. Waarom was dat?

“Ik was al een keer geswitcht van opleiding en zat al wat verder in de studie. Daarom dacht ik dat ik het beter kon afmaken. Je kunt bij bedrijfskunde best veel keuzerichtingen kiezen, dus toen heb ik voor de richting finance gekozen. Per februari begin ik aan de Master finance, een studie die veel beter bij me past.”

4: Wat is jouw functie bij AKSOS en hoe ben je hier terechtgekomen?

“Ik ben junior assistent-accountant en via een vriend van mij – die hier destijds werkte – binnengekomen. Hij vertelde mij over AKSOS en dat sprak mij wel aan. Na coronatijd zocht ik naar een baan. Ik was een beetje klaar met de standaard bijbaantjes. Het leek mij leuk om nu eens een baan te kiezen die in het verlengde van mijn opleiding ligt.”

Vacature (Junior) assistent accountant samenstelpraktijk Leeuwarden

5: Oke, hoeveel uur werk jij?

“Ik werk nu sinds deze maand eigenlijk weer 2 dagen, dus 16 uur. Ik heb een best lange tijd 1,5 dag gewerkt. Nu werk ik één dag in Zwolle en één dag in Groningen.“

6: Zijn je werkzaamheden momenteel anders dan in het begin?

“Ja. In de eerste paar maanden heb ik vooral administratie gedaan. Dan stel je wat documenten op die naar de klant gaan en ondertekend moeten worden. Toch kreeg ik al best snel meer verantwoordelijkheden en mocht ik de jaarrekeningen opstellen.”

7: Welke werkzaamheden – als junior assistent accountant - voer je uit?

“Vooral het opstellen van jaarrekeningen. Ik krijg gegevens van klanten binnen, die lees ik in – in een boekhoudprogramma – en dan moeten er achteraf ook wat aanpassingen gedaan worden. Die aanpassingen doe ik dan. Vervolgens maak ik een concept jaarrekening op die dan uiteindelijk wordt gecontroleerd door de senior accountant binnen AKSOS. Ik voer ook een deel administraties en doe soms belastingaangiftes.“

8: Hoe zou je de werkomgeving bij AKSOS omschrijven?

“Vooral heel open. Er heerst een gezellige werksfeer. Ik kreeg al best snel veel verantwoordelijkheid. Daarnaast heb ik ook wel het gevoel dat ik fouten mag maken. Elke keer – nadat ik heb gewerkt – neem ik iets nieuws mee naar huis. Dat vind ik echt leuk.” 

9: Vind je het lastig om je studie met werk te combineren?

“Nee. Ik heb bewust gekozen voor een werkgever die flexibel omgaat met werktijden. Dat is voor mij belangrijk. Vaak communiceer ik een week van tevoren op welke dagen ik niet kan werken, zodat ik mijn uren op een andere manier kan indelen. Dat dit mogelijk is geeft mij rust en zorgt ervoor dat ik me naast werk kan focussen op mijn studie.

10: Wat wil je in de toekomst gaan doen?

“Vanaf februari 2023 zal ik verder studeren aan Rijksuniversiteit. Het behalen van een Master finance staat op mijn planning. Ik zit momenteel nog goed op mijn plek bij AKSOS. Wat ik in de toekomst ga doen vind ik een lastige vraag. Dat moet ik echt nog zien. Ik ben nog jong en bij mij kan het nog alle kanten op gaan. Twee jaar geleden stond ik er ook heel anders in dan nu, dus dat kan over twee jaar weer heel anders zijn.”

Ook werken bij AKSOS?

Bekijk dan onze actuele vacatures óf stuur een open sollicitatie op. Je bent van harte welkom!

Controleleider profit | Leeuwarden

Controleleider profit | Leeuwarden

Als controleleider aan de slag bij onze profit klanten? Maak kennis met AKSOS Assurance!

Controleleider non-profit | Leeuwarden

Controleleider non-profit | Leeuwarden

Als controleleider aan de slag bij onze non-profit klanten? Maak kennis met AKSOS Assurance!

Senior assistent-accountant samenstel | Groningen

Senior assistent-accountant samenstel | Groningen

Heb je al enige ervaring als assistent-accountant in de samenstelpraktijk en wil je graag een…Meer weten over werken bij AKSOS?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We plannen graag een vrijblijvende kennismaking onder het genot van een kopje koffie met je in. Op één van onze locaties, in Groningen, Zwolle óf Leeuwarden.