Werken bij AKSOS

AKSOS werkstudent

Lianne

Maak kennis met..

“In Zwolle werken we met een team van negen personen. Juist dat vind ik fijn. Het is persoonlijk, er is aandacht voor je en iedereen kent elkaar.”

Lianne aan 't woord

Aan ’t woord: Lianne. Na haar HAVO vervolgde ze een studie bedrijfsadministratie aan Deltion College. Naar school gaan was niet haar ding. Ze vond de lessen vaak niet zinvol om te volgen. Zelf leren werkt voor haar veel efficiënter, want waarom het reguliere schooltraject volgen als ze het zelf veel sneller kan? Daarnaast wilde ze graag aan het werk. Bezig zijn, dat vindt ze pas écht leuk. Als junior salarisadministrateur krijgt ze bij ons de vrijheid om te doen wat zij wil. Zo kan ze de wereld ontdekken. Ze is avontuurlijk ingesteld en heeft een passie voor reizen. Haar droom? Veel landen bezoeken. Lianne haar studie- en werkkeuze verliepen anders dan verwacht. Ben je benieuwd waarom? Wij stelden haar 12 vragen!

12 vragen aan Lianne:

1: Waarom ben je van havo naar het mbo gegaan?

“Omdat de mbo 4 opleiding bedrijfsadministratie niet een hele lange opleiding was en ik graag snel aan het werk wou. School is niet mijn ding. Ik vind leren niet leuk en ben het liefste gewoon bezig. Met mijn havo diploma kon ik deze opleiding versneld in één jaar afronden. “

2: Toch heb je daarna nog wel gekozen om door te studeren. Waarom?

“Ja, dat klopt. Ik vond mbo niet uitdagend genoeg, dus ben ik toch maar bedrijfseconomie op hbo-niveau gaan doen. Halverwege het tweede jaar kwam ik de optie tegen om over te stappen op de associate degree finance. Dat is een 2-jarige opleiding, waarbij ik met mijn Propedeuse meteen kon instromen in het tweede jaar. Ik heb dit gedaan, omdat ik met deze opleiding toch kan aantonen dat ik op hbo-niveau zit, maar wel eerder afgestudeerd ben, zodat ik aan het werk kan. Uiteindelijk had ik de opleiding helemaal niet nodig, omdat ik nu in de salarisadministratie werk en dat onderwerp niet voorkwam in de opleiding.” 

3: Je bent dus iets anders gaan doen dan wat je eerst voor ogen had. Hoe ben je erachter gekomen dat dit werk goed bij je past?

“Nou, bedrijfseconomie is een hele brede opleiding. Je behandelt dan de algemene financiële en organisatorische kant van een organisatie en kan alsnog verschillende richtingen op. Of dat nou controle, accountancy of consultancy is. Ik wou eigenlijk eerst controller worden, maar kwam tijdens mijn stage salarisadministratie tegen. Uiteindelijk rol je erin en lees je er wat over. Toen kwam ik er al snel achter dat dit veel beter bij me past.”

4: Waarom past het beter bij je?

“Naast dat ik het vakgebied simpelweg leuker en interessanter vindt, gaat salarisadministratie meer de diepte in. Het werk van een controller is heel erg breed. Je bent als salarisadministrateur veel meer gespecialiseerd in één ding. Dat leek me veel leuker.”

5: Oké, en hoe ben je dan bij ons terechtgekomen?

“Ik was op zoek naar een afstudeerstage in salarisadministratie. Dat kon je niet echt vinden, dus ging ik gewoon op verschillende vacaturesites kijken. Als er dan een vacature openstond voor junior salarisadministrateur reageerde ik daarop met de vraag of zij ook afstudeerplekken beschikbaar hebben. Ik ben toen op gesprek geweest bij 2 organisaties, waarvan eentje AKSOS was.”

6: En op dit moment heb je net een vast contract gekregen. Gefeliciteerd nog!

Ja, dankjewel. Daar ben ik blij mee.

7: Wat vind je leuk aan je werk?

“Ik vind het werk inhoudelijk leuk. Daarnaast werk ik op locatie in Zwolle. Wij zijn een team van 9 personen en juist dat vind ik fijn. Het is persoonlijk. Er is aandacht voor je en iedereen kent elkaar. “

8: Dat klinkt goed! Je geeft aan dat het werk je inhoudelijk bevalt. Welke werkzaamheden voer je uit?

“Ik heb een groep klanten waarvoor ik verantwoordelijk ben. Dat zijn voor mij de wat kleinere klanten, die nog niet heel ingewikkeld zijn. Ik begon natuurlijk als iemand die helemaal geen ervaring had in de salarisadministratie, – nou ja, behalve wat basiskennis dan – dus dan moet je bij het begin beginnen. Daarom begon ik – tijdens het afstuderen – met wat makkelijkere klanten. Dit werd uitgebreid naarmate ik meer kennis en tijd had.” 

9: En inhoudelijk?

“Als er mutaties binnenkomen, dan verwerk ik die. Op het moment dat klanten de verloning willen hebben, – meestal is dat een bepaalde datum in de maand – dan verwerk ik die op het moment dat de mutaties binnen zijn. Vervolgens check ik of de mutaties kloppen. Als alles klopt, dan zet ik het online in het salarisportaal of op de mail. Dat ligt er even aan wat klanten willen. Verder kunnen er vragen zijn, als die binnenkomen dan beantwoord ik die. “

10: Hoe zou jij de werkomgeving bij AKSOS omschrijven?

“Ik vind de korte lijnen heel fijn. Je kan zo bij iemand binnenlopen om iets te vragen of het ergens over te hebben. Daarnaast vind ik het fijn dat je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen op je eigen manier.”

11: Hoe doe je dat dan?

Op dit moment volg ik de PDL (praktijk diploma loonadministraties) cursus. Dat is zeg maar een algemene cursus voor loonadministratie waar veel starters in het vakgebied mee beginnen. Ik vind het heel fijn dat ik die hier kan volgen. Verder heb ik wel gewoon mijn eigen verantwoordelijkheden. Ik weet wat ik moet doen en als het voor mij niet duidelijk is kan ik altijd aankloppen. Daardoor ben je lekker bezig overdag.”

12: Welke tips heb je voor iemand die dit werk wil doen?

“Er is geen opleiding mbo, hbo of wo binnen de salarisadministratie. Als student kies je natuurlijk vaak voor een opleiding, dus dan kom je niet snel in dit vak terecht. Je moet er echt inrollen. Als tip wil ik meegeven: als je dit wil doen, ga ervoor! Het is lang niet altijd zo dat je ervaring moet hebben op dit gebied. Ik had ook geen ervaring en kwam ook bij een leuke organisatie terecht. Daar zijn wel meer plekken voor, dus ga op onderzoek uit en kijk wat het beste bij je past.”

Ook werken bij AKSOS?

Bekijk dan onze actuele vacatures óf stuur ons een open sollicitatie. Je bent van harte welkom!

Controleleider profit | Leeuwarden

Controleleider profit | Leeuwarden

Als controleleider aan de slag bij onze profit klanten? Maak kennis met AKSOS Assurance!

Controleleider non-profit | Leeuwarden

Controleleider non-profit | Leeuwarden

Als controleleider aan de slag bij onze non-profit klanten? Maak kennis met AKSOS Assurance!

Senior assistent-accountant samenstel | Groningen

Senior assistent-accountant samenstel | Groningen

Heb je al enige ervaring als assistent-accountant in de samenstelpraktijk en wil je graag een…


Meer weten over werken bij AKSOS?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We plannen graag een vrijblijvende kennismaking onder het genot van een kopje koffie met je in. Op één van onze locaties, in Groningen, Zwolle óf Leeuwarden.