Werken bij AKSOS

AKSOS young professional

Vandaag nemen we een duik in het leven van ‘ons’ Wichard, één van de sfeermakers bij ons op kantoor in Leeuwarden. Met zijn scherpe humor zorgt hij voor een levendige en vrolijke sfeer op de werkvloer. Twee jaar geleden stapte hij bij ons binnen in de Samenstelpraktijk als junior assistent-accountant. Van de schoolbanken het échte werkveld in, dat was voor hem wel even wennen. Wij stelden hem 7 vragen!

Maak kennis met..

“Het werken in de accountancy heeft ervoor gezorgd dat ik stressbestendiger ben, meer aankan én meer focus heb. Dat hoe druk het ook is, je gewoon rustig moet blijven. Gewoon goed blijven nadenken. Dat helpt echt.”

Wichard aan 't woord

Vandaag nemen we een duik in het leven van ‘ons’ Wichard, één van de sfeermakers bij ons op kantoor in Leeuwarden. Met zijn scherpe humor zorgt hij voor een levendige en vrolijke sfeer op de werkvloer. Twee jaar geleden stapte hij bij ons binnen in de Samenstelpraktijk als junior assistent-accountant. Van de schoolbanken het échte werkveld in, dat was voor hem wel even wennen. Wij stelden hem 8 vragen!

8 vragen aan Wichard:

1: Van de schoolbanken de praktijk in. Wat vond je daarvan?

‘’Op school heb je een heel ander beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Als je leert voor een tentamen, dan heb je het even druk tot aan die periode en daarna ben je klaar. Bij ons op kantoor werk je in een dynamische omgeving, waardoor je constant aan staat. Je maakt veel mee, elke dag weer. Zo heb je klanten die tussendoor bellen, verschillende taken en spoedjes tussendoor. Dat is heel anders dan je op school gewend bent. We dragen veel verantwoordelijkheid en dat wordt ook gewaardeerd.’’

2: Wat bedoel je precies met 'veel' verantwoordelijkheid?

“Bij AKSOS zit je veel dichter op de klant. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen klanten en het contact daarin. Alles is mogelijk, maar je moet wel zelf de kar trekken en je eigen doelen bepalen.”

3: Hoe zorg je voor een goede balans tussen klantenzorg en de dagelijkse hectiek op kantoor?

“Ik ben dagelijks met veel verschillende klanten bezig. Hierbij is het echt van belang dat je iedere klant evenveel aandacht kan geven, en dat valt of staat met een goede planning.“

4: Je bent nu al 2 jaar 'part of AKSOS'. Wat vind je leuk aan je werk bij ons?

“Ik vind het leuk dat je verschillende contacten hebt en zo kan binnenlopen bij iedereen op kantoor. Iedereen helpt en ondersteunt elkaar. We zijn een hele open organisatie en kunnen veel dingen met elkaar delen, echt een hecht team.

Daarnaast vind ik het fijn dat je hier alle mogelijkheden hebt en dat je daarin ook wordt gefaciliteerd en ondersteunt. Als er wat is, dan zijn ze er voor je. Dat vind ik belangrijk.’’

5: Waarom ben je dit werk gaan doen?

“Ik vind het fijn om klanten te helpen met hun bedrijf. Zij hebben de uitvoerende functie en wij helpen daarbij op financieel gebied. Je kunt binnenkijken bij een organisatie en komt erachter wat er allemaal speelt. Als ondernemer neem je best veel risico’s en dan is het belangrijk om te beseffen dat de cijfers niet alleen bijdragen aan de gezondheid van de organisatie, maar ook aan de mensen die in de organisatie werken. Dat wij daarbij kunnen ondersteunen vind ik leuk aan dit vak”.

6: Klanten adviseren past goed bij je, zo te horen. Welk advies zou je geven aan iemand die interesse heeft in dit vakgebied?

“Je moet wel echt wat met cijfers hebben, maar dat is niet het belangrijkste. Bij AKSOS zijn we meer op zoek naar de adviseur van morgen. Dat je het leuk vindt om klantcontact te hebben en korte lijntjes hebt met alle betrokkenen. Dat is bij AKSOS wel echt anders, dan bij andere kantoren. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen klanten en mag daarin zelf het contact bepalen.”

7: Oké. Heb je nog tips voor mensen die dit werk willen gaan doen?

“Zeker. In het begin komt er veel op je af. Als je dan in één keer je draai vindt en ervaring opbouwt, kun je ook merken dat het een stuk makkelijker en leuker wordt. Dat je meer vrijgelaten wordt. Het is wel een uitdaging, maar ook een mooi proces waar je naartoe groeit.”

8: Wat heeft werken in de accountancy jou geleerd?

“Niet altijd JA zeggen. Dat deed ik in het begin, maar dat leer je ook snel af. Je wilt iedereen natuurlijk bedienen, maar dat kan niet altijd. Anders heb je op den duur wel heel veel aan je hoofd. Daarnaast heb je veel klanten te bedienen en dus ook veel taken. Je moet dan keuzes gaan maken welke taken het meeste prioriteit hebben.

Het werken in de accountancy heeft ervoor gezorgd dat ik stressbestendiger ben, meer aankan en meer focus heb. Dat hoe druk het ook is, je gewoon rustig moet blijven. Gewoon goed blijven nadenken. Dat helpt echt.”

Ook werken bij AKSOS?

Bekijk dan onze actuele vacatures óf stuur een open sollicitatie op. Je bent van harte welkom!

(Junior) assistent-accountant samenstel | Leeuwarden

(Junior) assistent-accountant samenstel | Leeuwarden

Als (Junior) assistent-accountant bij AKSOS in Leeuwarden werk je in de samenstelpraktijk voor veel verschillende…

Relatiemanager samenstel | Groningen of Leeuwarden

Relatiemanager samenstel | Groningen of Leeuwarden

Als relatiemanager onderhoud je nauw contact met je klanten. Je adviseert, waar nodig - gevraagd…

Senior assistent-accountant controlepraktijk/Assurance | Leeuwarden

Senior assistent-accountant controlepraktijk/Assurance | Leeuwarden

Als senior assistent-accountant heb je een afwisselende functie en verricht je zelfstandig complexe controleopdrachten.

Meer weten over werken bij AKSOS?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We plannen graag een kennismaking onder het genot van een kopje koffie met je in. Op één van onze locaties, in Groningen, Zwolle óf Leeuwarden.