Werken bij AKSOS

AKSOS professional: Cor

Cor

Maak kennis met Cor

“AKSOS kent een cultuur waarbij de deur altijd open staat, waarin we samen dingen bewerkstelligen. Ik ervaar AKSOS als laagdrempelig en als een organisatie waarbij we niet alleen oog hebben voor het werk, maar ook bewaken dat mensen goed in hun vel zitten. Daarin proberen we de juiste begeleiding te bieden. ”

Cor aan 't woord

In 1996 is Cor begonnen met zijn studie MBO-studie financiële administratie. Sinds kort is hij gepromoveerd naar directeur Assurance.  Het doorstuderen was voor hem geen twijfel, gemotiveerd als hij was vervolgde hij zijn studietraject. Gaandeweg ontdekte hij dat hij het werken in de controlepraktijk het leukste vindt om te doen. Met zijn passie voor sporten – schaatsen en wielrennen – maakt hij zijn hoofd leeg. Focus en ambitie. Dat zijn twee woorden die hem goed omschrijven. Een lang studietraject volgen hield hem niet tegen om zijn dromen te verwezenlijken. Benieuwd naar Cor en de keuzes die hij in zijn carrière heeft gemaakt? Wij delen het met je!

9 vragen aan Cor:

1: Hoe ben je enthousiast geworden voor het Accountancy vak?

“Ik ben in 1996 begonnen met de drie jarige opleiding MBO financiële administratie. In het derde jaar van de opleiding heb ik mijn stageopdracht voltooid op de financiële administratie van Aquazoo, een dierentuin in Leeuwarden. Ik assisteerde met de boekhouding en zat samen met de administrateur bij de gesprekken met de accountant.  Ik vond het heel interessant om te zien wat een Accountant allemaal deed. Dat was voor mij het eerste moment dat ik erover nadacht om verder te gaan in de accountancy. Toen ben ik gaan kijken hoe ik dat pad kon gaan bewandelen.”

2: Wat ben je toen gaan doen?

“Om accountant te worden, kun je vanaf het MBO doorstuderen op het HBO. In het 3e jaar van de HBO- opleiding moest je kiezen tussen AA (Accountant-Administratieconsulent) en RA (Registeraccountant). Ik had veel ambitie om door te leren, dus dan kom je automatisch wat meer richting de RA variant. In mijn tweede studiejaar kreeg ik de mogelijkheid te solliciteren bij een big-four kantoor om mee te doen aan een pilot: een werken-lerentraject. Deze uitdaging ben ik aangegaan en was een heel leerzame ervaring. Waar normale studenten een jaar over de opleiding doen, moest ik alles in een half jaar proppen. Uiteindelijk heb ik de studie nominaal kunnen afronden.” 

3: Je bent sinds kort gepromoveerd naar directeur van onze Controlepraktijk. Gefeliciteerd! Hoe ben je erachter gekomen dat Assurance het beste bij je past?

“Ja, dankjewel! Binnen de Accountancy kun je verschillende richtingen kiezen. Ik heb in het begin van mij carrière bewust gewerkt in beide disciplines (in zowel de controle- als samenstelpraktijk) om erachter te komen wat het beste bij me past. Ik kon mijn carrière een vervolg geven in zowel de controlepraktijk als de samenstelpraktijk, maar mijn voorkeur ging uit naar de controlepraktijk. Ik vind het leuk om naar klanten toe te gaan en werkzaam te zijn in verschillende culturen. Dat past denk ik ook wel het beste bij mij. Ik ben wel echt een mensenmens.”

4: Je focust je nu veel op non-profit. Waarom is dat?

“Bij AKSOS heb ik de vrijheid gekregen om zelf te bepalen wat ik het leukste vind om te doen. Voor mij is dat werken in de non-profit markt en dat past ook het beste bij mij. Ik vind de non-profit markt heel veelzijdig, kijkend naar de omvang van de wet- en regelgeving die van toepassing is op de sector. Maar erg belangrijk voor mij: er is veel ruimte voor de invulling van de natuurlijke adviesfunctie.”

5: Duidelijk verhaal! Hoe ben je eigenlijk bij AKSOS terechtgekomen?

“Ik kwam via mijn netwerk in contact met Meindert Bruinsma. AKSOS was een groeiende organisatie op het gebied van Assurance. Na een paar hele leuke gesprekken, waaruit bleek dat onze ambities sterk overeen kwamen én de korte beslislijnen goed duidelijk werden, was ik er snel uit! vanaf 2015 ben ik hier in dienst gekomen.”

6: Waarom AKSOS?

“AKSOS kent een cultuur waarbij de deur altijd open staat, waarin we samen dingen bewerkstelligen. Ik ervaar AKSOS als laagdrempelig en als een organisatie waarbij we niet alleen oog hebben voor het werk, maar ook bewaken dat mensen goed in hun vel zitten. Daarin proberen we de juiste begeleiding te bieden. ”

7: Sinds 2015 is de controlepraktijk binnen AKSOS enorm gegroeid. Hoe hebben jullie dat aangepakt?

“In het begin stuurden we de controlepraktijk aan met drie personen, waaronder Meindert en ik. Toen onze andere collega een andere uitdaging had gevonden ontstond er een vacature. Tegelijkertijd groeide onze afdeling snel. In 2019 kwam Mark Barkhof (huidig partner van AKSOS) erbij die ons echt heeft geholpen om verder te groeien. Met de noodzakelijke inbreng van Mark hebben we onze AFM-vergunning behouden en zijn we begonnen aan de uitbouw van onze klantenkring en onze zeer getalenteerde groep specialisten.”

8: Gelukkig maar! En wat is dan nu het doel?

“Nu we de kwaliteit hebben staan, moeten we gaan kijken waar we naartoe willen. We willen graag groeien, maar daarin moet je ook kijken naar hoe snel je kunt groeien én waarin je wilt groeien. Daar hebben we de afgelopen jaren belangrijke keuzes in gemaakt. In het begin deden we vrijwel alle branches. Nu hebben we heel sterk gekozen dat we ons alleen richten op bepaalde sectoren. Dat zijn zorg, onderwijs, welzijn en familiebedrijven/MKB.” 

9: Wat vind je leuk aan je werkzaamheden?

“Ik vind het leuk om Inhoudelijk bezig te zijn met controleopdrachten, teams aan te sturen en te communiceren met cliënten om hun nog beter van dienst te kunnen zijn. Ik krijg veel vrijheid om mijn eigen werk zo in te vullen op de manier die ik wil. Het sparren en meedenken met klanten over hoe efficiency uit projecten gehaald kan worden vind ik interessant. Daarnaast hou ik ervan om naar klanten toe te gaan en samen te werken met verschillende type klanten.”

Ook werken bij AKSOS?

Bekijk dan onze actuele vacatures óf stuur een open sollicitatie op. Je bent van harte welkom!

Senior assistent-accountant controlepraktijk/Assurance | Leeuwarden

Senior assistent-accountant controlepraktijk/Assurance | Leeuwarden

Als senior assistent-accountant heb je een afwisselende functie en verricht je zelfstandig complexe controleopdrachten.

(Junior) assistent-accountant assurance | Leeuwarden

(Junior) assistent-accountant assurance | Leeuwarden

Als (Junior) assistent accountant werk je in teamverband in de controlepraktijk voor veel verschillende klanten.

Senior assistent-accountant Samenstelpraktijk | Groningen

Senior assistent-accountant Samenstelpraktijk | Groningen

Heb je al enige ervaring als assistent-accountant in de samenstelpraktijk en wil je graag een…Meer weten over werken bij AKSOS?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We plannen graag een  kennismaking onder het genot van een kopje koffie met je in. Op één van onze locaties, in Groningen, Zwolle óf Leeuwarden.