Werken bij AKSOS

AKSOS young professional: Jeroen

Jeroen

Maak kennis met Jeroen

“Ik ga elke dag met plezier naar werk. Je kan gewoon jezelf zijn en hoeft niet na te denken over alles wat je zegt. Daarnaast heb ik veel verschillende werkzaamheden, waardoor het werk ook leuk blijft.”

Jeroen aan 't woord

Aan ’t woord: Jeroen. Als hbo Rechten student volgde hij fiscale keuzevakken en merkte hij dat ie er goed in was. Via zijn stages kwam hij terecht bij AKSOS. Dat hij bleef hangen was voor hem geen twijfel. Hij heeft het naar zijn zin op werk en kan zichzelf hier verder ontplooien. Vooral de combinatie – bezig zijn met cijfers én juridische vraagstukken – vindt hij leuk. Studie, werk én een druk sociaal leven. Zo komt hij zijn weken wel door. Voor sporten maakt hij ook nog tijd vrij. Zo is hij regelmatig te vinden in de sportschool of slaat hij af en toe een balletje op de padel- of tennisbaan. Benieuwd naar Jeroen en het pad dat hij bewandelt? Wij stelden hem zeven vragen!

7 vragen aan Jeroen:

1: Waarom werk jij bij AKSOS?

 “Via via ben ik in contact gekomen met John Hommes (partner van AKSOS) voor een stageplek. Ik heb eerst al mijn vakken afgerond en kon daarna het vierde jaar volledig invullen met stages. Mijn derdejaars stage bij AKSOS was me zo goed bevallen, dat ik ook mijn afstudeerstage hier heb kunnen doen. Tijdens mijn afstudeerstage kreeg ik de mogelijkheid om hier ook deeltijd te werken.”

2: Je vond jouw stages zo leuk, dat je bent blijven hangen?

“Haha, dat klopt helemaal. Ik werk inmiddels als junior belastingadviseur in de adviespraktijk, maar in feite zijn mijn werkzaamheden iets breder dan dat. Naast het opstellen van overeenkomsten, advies geven over overnametrajecten en fiscale gelegenheden kun je bij mij ook terecht voor alle juridische vraagstukken. Je zou mijn functie misschien beter kunnen omschrijven als jurist.“

3: Wat vind je het leukste aan je werk?

“Dat ik de vrijheid krijg om zelf te bepalen welke werkzaamheden ik leuk vind.”

4: Kun je ook een voorbeeld noemen?

“Nou.. Gaandeweg merkte ik bijvoorbeeld dat ik enthousiaster werd van alleen puur juridische vraagstukken, dan fiscale uitzoekvragen. Daarom pak ik nu meer juridische werkzaamheden op. Dit gaat bijvoorbeeld over huurders die een betalingsachterstand hebben, een werkgever die afscheid wil nemen van een werknemer, tot aan begeleiding bieden bij overnametrajecten. Ik kijk dan voornamelijk naar de juridische risico’s.”

5:Hoorde ik het goed? Je zit weer in de schoolbanken?

“Klopt! Na anderhalf jaar fulltime gewerkt te hebben, ben ik toch weer aan het studeren. Dit keer voor een master. Ik ben blij dat ik erachter ben gekomen wat het beste bij me past. Nu ik dit weet – en de kans heb gekregen om dat vanuit AKSOS te doen – ben ik mij meer gaan specialiseren met een juridische master. Hiermee ga ik mij onder andere focussen op privaatrecht, arbeidsrecht en ondernemersrecht. Daar ligt vooral mijn interesse!”

6: Is het werk goed te combineren nu je weer aan de studie bent?

“Ja, dat is goed te doen. Ik werk nu namelijk parttime (24 uur), zodat ik de rest van mijn tijd kan investeren in studie. Ik ben bewust heel snel weer een master gaan doen, omdat ik denk dat je daar niet te lang mee moet wachten. Ik ben nu toch nog iets meer gewend aan studeren en krijg daarin ook veel vrijheid. Een master geeft mij – ook met het oog op de toekomst – toch best veel opties.”

7: Hoe zie jij de toekomst?

“Pfoe, dat is nu echt nog een ver-van-mijn-bed-show. Ik vind het lastig om te zeggen waar ik over 10 jaar sta. Ik zou graag in de adviespraktijk willen werken, waarbij ik zelf met de klant om tafel zit. Het kan ook zo zijn dat ik over een paar jaar toch weer iets anders wil doen. Misschien dat ik in de toekomst nog de opleiding tot advocaat wil gaan volgen. Hoe dan ook, spreekt de combinatie van arbeids- en ondernemersrecht mij het meeste aan. Dat vind ik leuk en ook nog nuttig, want met deze rechtsgebieden doe ik op het werk nu ook al heel erg veel.” 

Ook werken bij AKSOS?

Bekijk dan onze actuele vacatures óf stuur een open sollicitatie op. Je bent van harte welkom!

Wichard

Wichard

Vandaag nemen we een duik in het leven van ‘ons’ Wichard, één van de sfeermakers…

Junior assistent-accountant samenstel | Zwolle

Junior assistent-accountant samenstel | Zwolle

Als junior assistent-accountant bij AKSOS in Zwolle werk je in onze Samenstelpraktijk voor veel verschillende…

(Junior) assistent-accountant samenstel | Leeuwarden

(Junior) assistent-accountant samenstel | Leeuwarden

Als (Junior) assistent-accountant bij AKSOS in Leeuwarden werk je in de samenstelpraktijk voor veel verschillende…


Meer weten over werken bij AKSOS?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We plannen graag een kennismaking onder het genot van een kopje koffie met je in. Op één van onze locaties, in Groningen, Zwolle óf Leeuwarden.