Werken bij AKSOS

AKSOS young professional: Kenzo

Kenzo

Maak kennis met Kenzo

 “Die persoonlijke noot, dat is toch wel echt de kracht van AKSOS. Ze bekijken per individu wat bij je past en welke mogelijkheden er zijn om jezelf te ontwikkelen.”

Kenzo aan 't woord

Kenzo weet al sinds zijn dertiende levensjaar dat hij wil studeren aan Nyenrode. Hij barst van ambitie en is van jongs af aan al gefascineerd door Amerikaanse Universiteiten. Genoeg reden voor hem om te studeren aan een vergelijkbare – volgens hem Nyenrode – Universiteit op Bedrijfskundig niveau in Nederland. Een nieuwe fase volgt voor hem, want binnenkort gaat ie op zichzelf wonen in Ljouwert. Dichtbij AKSOS gelukkig! Daarnaast is hij elke zaterdag te vinden op het voetbalveld. Hij is jong, maar nu al erg gefocust op een bepaald doel. Waar komt die drive eigenlijk vandaan? En hoe ervaart hij zijn tijd bij AKSOS? Wij waren benieuwd en stelden hem 8 vragen!

8 vragen aan Kenzo:

1: Waarom accountancy?

“Door het werken bij AKSOS kan ik bij verschillende klanten binnenkijken. Hierdoor krijg ik meer feeling met verschillende sectoren, waardoor ik steeds beter weet welke richting ik op wil. Of dat echt als accountant is weet ik nog niet, maar ik kom nu wel bij heel veel verschillende organisaties binnen. Daar kan ik een heleboel van leren.”

2: Hoe ben je bij AKSOS terechtgekomen?

”Ik raakte toevallig met de vrouw van Meindert (partner van AKSOS) in gesprek over welke studie ik wou doen. Een studie aan Nyenrode leek mij altijd al wel interessant. Via AKSOS zou ik een werken-leren traject kunnen volgen wat volledig wordt bekostigd door de organisatie. Zoiets was nog niet eerder in me opgekomen. Het startschot kwam voor mij pas een maand later, toen we met elkaar op wintersport gingen. Onze families zijn namelijk goed bevriend. “

3: Dus je stond met je 'baas' op de ski's voordat je ook maar een dag hebt gewerkt?

“Haha, dat klopt. Hoewel de sfeer bij AKSOS heel persoonlijk en informeel is, hoor. ‘Baas’ is een term die je bij ons op de werkvloer niet zult horen. Na de skivakantie, toen ik ook mijn VWO diploma in de pocket had, ben ik direct aan de slag gegaan bij AKSOS als junior assistent-accountant in de controlepraktijk. 

4: Uh, je bent met alléén je VWO-diploma al aan de slag als Junior Assistent-Accountant?

“Eigenlijk wel, ja. Naar aanleiding van het gesprek met Meindert zijn vrouw en verdere gesprekken met Meindert zelf, ben ik een werken-leren traject gestart bij AKSOS. Een opleiding bij Nyenrode is namelijk duur én iets waar je goed over na moet denken. De combinatie van werken en leren bij AKSOS sprak me enorm aan en daar ben ik nu nog steeds heel erg blij mee.

5: Als ik het zo hoor, heb je grote stappen gezet de afgelopen tijd?

”Absoluut! Toen ik bij AKSOS binnenkwam, wist ik niks van accountancy. Maar als junior assistent-accountant groeide ik binnen een jaar al door naar assistent-accountant. En dat vind ik ook zo fijn: AKSOS kan net zo snel als jij. Wil jij snel doorgroeien? Dan beweegt AKSOS mee. De afgelopen maanden zijn heel snel gegaan. Ik krijg nu veel meer verantwoordelijkheden dan in het eerste jaar en dat gaat goed. Vooral het klantcontact vind ik erg leuk. Daar krijg ik energie van.”

6: Welke werkzaamheden voer je uit?

“Mijn werkzaamheden bestaan uit het controleren van jaarrekeningen, klantbezoeken, het in kaart brengen van processen en adviseren over hoe processen zo efficiënt mogelijk kunnen worden ingezet, inventariseren van de voorraad en ondersteuning bieden aan mijn collega’s waar nodig.”

7: Waarom is het fijn om jezelf als young professional te ontwikkelen bij AKSOS?

“Die persoonlijke noot, dat is toch wel echt de kracht van AKSOS. Ze hebben voor iedereen een ander ontwikkelingsplan en benadering. Ze bekijken per individu welke mogelijkheden er zijn om jezelf te ontwikkelen. Vorig jaar oktober was ik bijvoorbeeld even klaar met alles. Ik zat niet goed in mijn vel en twijfelde of ik nog wel goed op mijn plek zat. Door mijn ambities merkte ik dat ik al heel erg veel met de toekomst bezig was. 

Ik wil graag wat bereiken en kon mijzelf hierdoor ook wel eens voorbijlopen. Daarnaast liep het privé ook niet helemaal lekker. AKSOS heeft mij hierin veel vrijheid gegeven om mijn eigen ding te doen. Ik kreeg verschillende handvaten toegereikt. Dat een werkgever op die manier meedenkt is erg prettig. Gelukkig ging het na een half jaar weer stukken beter. Voor mij is er dan ook geen twijfel meer. Voorlopig blijf ik zeker nog bij AKSOS werken!

8: Ambitie, zei je?

“Ik heb inderdaad altijd al wel een bepaalde drive gehad. Ik ben iemand die heel erg snel wil, dus voor mij gaat het nog steeds te langzaam. Soms loop ik hierdoor ook wel te hard van stapel. Accountancy is een vak van vlieguurtjes maken. Het is belangrijk dat je de basis beheerst. Anders ben je straks op dat niveau, maar beheers je datgene waarin je te snel bent gegaan nog niet.”

Ook werken bij AKSOS?

Bekijk dan onze actuele vacatures óf stuur een open sollicitatie op. Je bent van harte welkom!

Wichard

Wichard

Vandaag nemen we een duik in het leven van ‘ons’ Wichard, één van de sfeermakers…

Junior assistent-accountant samenstel | Zwolle

Junior assistent-accountant samenstel | Zwolle

Als junior assistent-accountant bij AKSOS in Zwolle werk je in onze Samenstelpraktijk voor veel verschillende…

(Junior) assistent-accountant samenstel | Leeuwarden

(Junior) assistent-accountant samenstel | Leeuwarden

Als (Junior) assistent-accountant bij AKSOS in Leeuwarden werk je in de samenstelpraktijk voor veel verschillende…


Meer weten over werken bij AKSOS?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We plannen graag een kennismaking onder het genot van een kopje koffie met je in. Op één van onze locaties, in Groningen, Zwolle óf Leeuwarden.