Werken bij AKSOS

AKSOS young professional

Wiebren

Maak kennis met..

“Van klasgenoten hoor ik wel eens dat je bij grote kantoren een nummertje bent. Dat is hier gelukkig niet zo. Het werken bij AKSOS past veel beter bij mij. “

Wiebren aan 't woord

Aan ’t woord: Wiebren. Sociaal, vriendelijk en relaxed zijn drie woorden die hem omschrijven. Hij is ooit begonnen met een studie ICT; Game Development, maar werd daar niet gelukkig van. Daarom ging hij voor een carrière switch naar Accountancy. Zijn thuisbasis bevindt zich in ’t mooie Leeuwarden. Gezelligheid, sociale gelegenheden én aan ’t werk bij AKSOS. Dat is hoe hij zijn leven vormgeeft. In het weekend is regelmatig te vinden in de kroeg, door de weeks bij ons op kantoor. Ben jij hem al tegengekomen in het bruisende Leeuwarden of gewoon benieuwd naar zijn verhaal? Wij stelden hem 8 vragen!

8 vragen aan Wiebren:

1: Kun je iets meer vertellen over je carrièreswitch naar Accountancy?

“Jazeker. Nadat ik erachter kwam dat ICT Game Development niks voor mij is, ben ik me beter gaan oriënteren over wat wel goed bij me past en op Accountancy uitgekomen.” 

2: Hoe ben je bij AKSOS terechtgekomen?

“Tijdens mijn derde jaar stage kwam ik via mijn docent in contact met AKSOS. Ik wou eigenlijk bij grotere – big four – kantoren stagelopen, maar kwam de selectie niet door.”

3: Tijdens je stage ontstond een wereldwijde pandemie. Hoe heb je dit ervaren?

“Door corona raakte ik het gevoel met studeren kwijt. Ik had geen motivatie en weinig plezier in mijn studie. Daarom ben ik toen van HBO Accountancy naar een Associate Degree Bedrijfseconomie gegaan. Hierdoor kon ik allerlei vrijstellingen krijgen en mijn opleiding per direct afronden. Tijdens mijn stage bij AKSOS heb ik daar overigens weinig effecten van gehad.”

4: Je bent na je stage blijven plakken bij ons op kantoor in Leeuwarden. Waarom?

“Ik vind het werk leuk. Bij AKSOS zijn we echt een samenhangend team. We werken samen met elkaar naar een bepaald doel toe. Als ik iets vergeet kan iemand anders het oppakken. Dat vind ik fijn. Daarnaast zijn de werkuren flexibel zolang je goed communiceert. Ik vind het als avondmens bijvoorbeeld fijner om tussen 09:00 – 09:15 uur te starten met mijn werkdag. Dat is hier helemaal prima, zolang ik mijn acht uren op een dag maar maak.”

5: Je doel was om bij een groot accountantskantoor aan de bak te gaan. Staat dat nog steeds op de planning?

“Nee. Achteraf gezien ben ik blij dat ik niet bij grotere kantoren ben binnengekomen. Ik vind onderling contact en een gemoedelijke sfeer toch erg belangrijk. Van klasgenoten hoor ik wel eens dat je bij grotere kantoren een nummertje bent. Dat is hier gelukkig niet zo. Het werken bij AKSOS past veel beter bij mij.”

6: Kun je wat vertellen over de collega's waarmee je samenwerkt?

“Ik werk als Junior Assistent-Accountant op de Samenstelafdeling in Leeuwarden. Wij werken daar met een team van zes personen. We hebben een grote variatie in leeftijd en ervaring. Van jong tot oud, mensen die al heel lang bij AKSOS werken tot collega’s die hier nog geen jaar zitten. Hierdoor heb je gedeeltelijk een ervaren team en ook mensen die een frisse blik op het werk hebben. Dat vind ik wel comfortabel. Daarnaast heerst er ook veel gezelligheid. We kunnen gezellig met elkaar praten en daarna weer serieus aan het werk.”

7: Heb je tips voor andere Accountancy studenten die dit werk willen gaan doen?

“Ja. De basis vanuit alles wat je doet komt wel echt uit de theorie die je op school leert, dus eigenlijk heel cliché, maar let goed op als je aan het studeren bent. Achteraf gezien zijn er nu wel een aantal vakken, waarvan ik graag had gewild dat ik beter had opgelet in de les. Daarnaast zou ik voor het vinden van een stage goed kijken naar wat je belangrijk vindt bij een kantoor.

Denk goed na wat voor soort type je bent, of je sociale sfeer belangrijk vindt en wat voor organisatie goed bij jou past. Ik had daar zelf bijna een fout in gemaakt en ik kom er nu pas achter hoe belangrijk dat kan zijn.”

8: Wat wil je in de toekomst gaan doen?

“Goeie vraag! Op dit moment doe ik veel administratieve werkzaamheden en groei ik daarin verder. Steeds vaker komt het voor dat ik ook dossiers mag samenstellen. Ik denk ook wel eens na over een andere richting binnen Accountancy dan boekhouden en samenstellen, maar voor de komende jaren zit ik in ieder geval nog goed op mijn plek”

Ook werken bij AKSOS?

Bekijk dan onze actuele vacatures óf stuur een open sollicitatie op. Je bent van harte welkom!

(Junior) assistent-accountant samenstel | Leeuwarden

(Junior) assistent-accountant samenstel | Leeuwarden

Als (Junior) assistent-accountant bij AKSOS in Leeuwarden werk je in de samenstelpraktijk voor veel verschillende…

(Junior) assistent-accountant assurance | Leeuwarden

(Junior) assistent-accountant assurance | Leeuwarden

Als (Junior) assistent accountant werk je in teamverband in de controlepraktijk voor veel verschillende klanten.

(Junior) assistent-accountant samenstel | Groningen

(Junior) assistent-accountant samenstel | Groningen

Wij zijn een kantoor waart de lijnen kort zijn en de sfeer informeel. We zijn…


Meer weten over werken bij AKSOS?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We plannen graag een vrijblijvende kennismaking onder het genot van een kopje koffie met je in. Op één van onze locaties, in Groningen, Zwolle óf Leeuwarden.